logo

Арбитражен съд при Асоциация за развитие на правото

Направете търсене по номер на дело

 

Общи условия за ползване

Home / Общи условия за ползване

Общи условия за ползването на сайта на Арбитражен съд при ЮЛНЦ „Асоциация за развитие на правото”

Настоящите Общи условия уреждат взаимоотношенията между
Арбитражен съд при ЮЛНЦ „Асоциация за развитие на правото”,
от една страна, от друга страна посетителите на сайта arbitrationbg.eu, по повод ползването на услуги, предлагани от  сайта на Арбитражния съд и организацията на работа в Арбитражния съд и предоставянето на достъп до информация.
Посетителите на сайта се съгласяват изцяло, приемат и се задължава да спазват настоящите Общи условия.
Данни на Арбитражен съд при ЮЛНЦ „Асоциация за развитие на правото”:
Арбитражният съд е правораздавателна институция, независима от ЮЛНЦ „Асоциация за развитие на правото”. Седалището на Арбитражния съд е в гр. Пловдив, бул. „Марица” № 91. Арбитражният съд разрешава граждански спорове, спорове за тълкуване или попълване на празноти в договори и спорове за приспособяването на договори към нововъзникнали обстоятелства. Арбитражният съд осъществява дейността си като прилага своя Правилник. Споровете се разглеждат съобразно Закона за международния арбитраж и Правилника на съда.
Характеристика на сайта arbitrationbg.eu:
Чрез сайта, Посетителите имат възможност да ползват предлаганите от Арбитражния съд услуги, а именно: да се запознаят с Правилника и Тарифата на Арбитражния съд, Списък на арбитрите, ред за регистрация и получаване на информация относно движението на арбитражното дело, по което те са страна или процесуален представител, арбитър, вещо лице. Посетителите на сайта могат да подават електронни изявления, чрез посочената на сайта на съда електронна поща. Посетителите на сайта, които са страна или процесуален представител по арбитражно дело, могат да получават съобщения и призовки по делото на посочена от тях електронна поща.
Приема се, че електронните изявления, извършени от Посетителите на сайта, са извършени от лицата, посочени в данните, предоставени при извършване на регистрация, ако Посетителят е въвел съответното име и парола за достъп.
Условия за използване на сайта
Посетителите на сайта  приемат обстоятелството, че информационните услуги и Сайта се предоставят „във вида, в който са.“ Сайтът не поема никаква отговорност за навременността, изтриването и невъзможността да бъде доставена информация, както и за нанесени щети, пропуснати ползи и други вреди, настъпили след, в резултат на или поради използване (или пък невъзможност за използване поради технически проблеми, профилактика, решения на администратора и др.) на Сайта. За ползването на сайта, Посетителите трябва да получи достъп до поисканата информация.
Задължения на посетителите при регистриране
При извършване на регистрацията, Посетителите се съгласява и задължава да предоставят вярна, точна, актуална и пълна информация за себе си, която да може да ги идентифицира като страна или представител по арбитражното дело. Посетителите се задължават своевременно да  актуализират данните, посочени в регистрацията си, в случай на промяна. С извършване на регистрацията Посетителите декларират, че са запознати с тези общи условия, както и с политиката за личните данни, съгласни са с тяхното съдържание и се задължават безусловно да ги спазва. В случай, че Посетителите предоставят неточна, неактуална или непълна информация, Сайтът има право да закрие и/или изтрие информацията за направената регистрация и да му откаже по-нататъшен достъп до част или до всички свои услуги.
Предоставяни услуги на сайта
Информацията за услугите в сайта е разпределена по видове групи.
В страницата на сайта, в секция списък на арбитрите, може да изберете арбитър, който съобразно Правилника на Арбитражния съд, да реши, предоставения му спор за разрешаване. В секция дела, всяка страна по арбитражно дело или негов процесуален представител, може да прави справки относно движението на своето дело, след предоставянето му да парола за достъп. Не се предоставя информация и достъп до дела, по които, лицето искащо достъп не е страна или представител, с приложено по делото пълномощно. В секция правилник, посетителите на сайта могат за се запознаят с правилника, по който работи Арбитражния съд. В секция тарифа, посетителите на сайта могат да получат информация относно тарифата за арбитражните такси и разноски по дела, които се разглеждат от Арбитражния съд. В секция начало, посетителите на сайта могат да се запознаят с дейността на Арбитражният съд. В секция новини, посетителите на сайта могат да изберат арбитражно споразумение, с което да възложат на Арбитражния съд да реши даден граждански или търговски спор. В тази секция, може да се получат данните относно банковата сметка на Арбитражния съд, по която следва да бъдат внесени арбитражните такси.
Предоставяне на услуги в сайта
Всеки посетител на сайта, може да се запознае с организацията на работа в Арбитражния съд, съобразно неговия Правилник, дължимите такси, съобразно Тарифата на Арбитражния съд, арбитрите, компетентни да разгледат даден спор, съобразно Списъкът на арбитри на съда, както и с условията за достъп до арбитражните дела при спазване на съответния ред за регистрация и получаване на парола за достъп. Достъпът до общата информация, относно дейността на Арбитражния съд е свободен и за него не се изисква предоставянето на парола. Достъпът до арбитражните дела на съда и информацията относно тяхното движение е ограничен и такъв е разрешен само след получаване на парола за достъп до тях. Всяка страна по арбитражно дело или представител може да поиска достъп до делото, след писмено искане, изпратено на следната електронна поща: as.arp.pd@gmail.com . Към отправеното искане е необходимо да бъдат представени доказателства, удостоверяващи, че лицето, искащо достъп до делото е страна по него или е негов представител, чрез приложено по делото пълномощно. С искането на достъп, следва да бъде посочен и електронен адрес за кореспонденция със заявителя. В седем дневен срок от регистриране на искането, следва да се получи парола за достъп до съответното арбитражно дело. Парола за достъп до арбитражно дело може да не бъде предоставена, в случай на липса на надлежни доказателства, установяващи, че заявителя е страна по делото или е негов представител. В случай, че в дадения срок не бъде изпратена парола, може да се свържете на посочения телефон за контакт, за да разберете причината за това. Ако заявителя е променил адреса на електронната си поща, без да уведоми съдът, или е посочил неверен или несъществуващ адрес, информацията се счита за получена от датата на изпращането й.
Други
Сайтът има право да променя технологията, интерфейса и дизайна на предоставяните услуги без предварително известяване.Сайтът си запазва правото да изпраща на своите посетители съобщения, свързани с нови услуги или с промени в условията и начините за използване на сегашните услуги. Настоящите условия могат да бъдат актуализирани по всяко време чрез публикуването им на видно място в Сайта.
При използване услугите на Сайта, посетителят се задължава да спазва настоящите условия, както и всички други условия, поставени от законодателството на Република България и международното законодателство, дори и да не са упоменати в настоящите условия. Доставчикът не носи отговорност за възможни технически грешки или неточности сайта.
Настоящите Общи условия влизат в сила от 01.01.2019  г.

Арбитражен съд при ЮЛНЦ „Асоциация за развитие на правото”